Обратно към категорията

19 деца са загинали до края на август при катастрофи

Добавено на: 17.09.2019 14:42
   

19 деца са загинали, а 774 са били ранени при автомобилни катастрофи от началото на годината до края на август, съобщи пред журналисти Мария Ботева от „Пътна полиция“. По думите й над 920 водачи, които превозват пътници, са санкционирани за нарушения за същия период, а общо над 5500 нарушители са се движили с автомобили с техническа неизправност.

Техническа неизправност е едно от нарушенията, санкционирани от „Автомобилна администрация“ при проверките на училищни автобуси. Над 1000 проверки е извършила Агенцията в рамките на един месец преди началото на учебната година, каза пред журналисти заместник-директорът й Дамян Войновски. Той допълни, че са направени предписания и са издадени седем акта, а автобуси без обезопасителни колани не са установени.

Ученическите автобуси в страната са близо 5 хиляди, посочи Дамян Войновски. По неговите думи преди началото на учебната година са проверени над 1000 от тях.

Там, където са констатирали нарушения, са дадени предписания, тъй като голяма част от автобусите не извършват реални превози. Има издадени 7 акта за установени нарушения.

Войновски уточни, че нарушенията са от естеството на шофиране без изкаран психотест, без карта за квалификация, техническа неизправност на автобуса, и за непреминат допълнителен технически преглед за превоз на деца.

Глобите са между 500 и 5000 лева в зависимост от това дали нарушението е на шофьора или на превозвача, уточни Войновски.

Над 920 водачи, които превозват пътници, са санкционирани за нарушения от началото на годината, заяви Мария Ботева от "Пътна полиция".
Дарик нюз


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!