Обратно към категорията

От 21 април тръгва нов модул за регистрация на многодневни трудови договори

Добавено на: 20.04.2020 10:35
   

От утре ще заработи новият модул за електронна регистрация на многодневни трудови договори, които могат да бъдат сключвани за обработка на насажденията и прибиране на реколтата от плодове, зеленчуци, розов цвят и лавандула, както и от тютюн, през периода на извънредното положение в страната. Това съобщиха от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“.

земеделските стопани и тютюнопроизводителите могат да сключват трудови договори според новите разпоредби, само след като получат образец с уникален идентификационен номер за регистрация от Портала за еднодневни трудови договори, поддържан от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ или на място в Дирекциите „Инспекция по труда“.

Остава възможността за предоставяне по електронен път на трудовите договори за краткотрайна сезонна селскостопанска работа за един ден и срещу предварително заплатени осигурителни вноски. ИА „Главна инспекция по труда“ напомня, че наетите по силата на трудов договор за краткотрайна сезонна селскостопанска работа (по чл. 114а от Кодекса на труда) не губят право на социално подпомагане и обезщетения за безработица.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!