Обратно към категорията

215 са заявленията за подкрепа на деца от „Българската Коледа“

Добавено на: 01.02.2020 11:37
   

Общо 215 заявления за подпомагане на деца са постъпили в Администрацията на президента от началото на 17-ото издание на благотворителната кампания под патронажа на държавния глава „Българската Коледа“. Исканията са основно за диагностика, медикаментозна терапия, рехабилитация, медицински изделия и помощни средства, съобщават от пресцентъра на президентството.

Приемането на заявления за подпомагане на деца от „Българската Коледа“ продължава през цялата година. Целогодишно се набират и дарения за инициативата.

От стартирането на седемнадесетото издание на кампанията на 29 декември 2019 г. до настоящия момент получените средства чрез банкови преводи възлизат на 1 858 000 лева. Изпратените кратки съобщения и гласови обаждания са на стойност 544 000 лева. Така бюджетът, с който „Българската Коледа“ 2019/20 разполага, е 2 400 000 лв.

Кампанията, която ще продължи през цялата 2020 година, е под наслов „Да дарим бъдеще на болните деца“, а целите – подпомагане на нуждаещи се от лечение и рехабилитация деца, и осигуряване на съвременна високотехнологична апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация.

Редът за кандидатстване за подпомагане е публикуван на сайта на кампанията https://www.bgkoleda.bg/red-na-kandidatstvane

Постъпилите заявления за подпомагане се разглеждат от Комисията и Експертния съвет към инициативата. За формиране на становище по всяко заявление се използва предоставената от заявителите информация.

Дарителската банкова сметка и номерата за телекомуникационната услуга са посочени на интернет страницата на инициативата www.bgkoleda.bg.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!