Обратно към категорията

222 общини ще получат финансиране за проектите си

Добавено на: 28.07.2022 16:35
   

Двеста двайсет и две общини ще получат финансиране за своите проекти, заяви на брифинг в Министерския съвет премиерът в оставка Кирил Петков. 

„Радостен съм да кажа, че в последното заседание на Министерския съвет успяхме да стигнем до заключението, че тези средства ще бъдат дадени на общините. Всички кметове ще могат да реализират така важните за тях проекти“, посочи Петков. 

Премиерът допълни, че принципът за разпределение на средствата ще бъде обективен, с ясни изисквания към всички проекти. 

„За разлика от предишния министър-председател, който ги даваше „на калпак“ за любими негови кметове, тук, след работата между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и кметовете, се стига до такова широко покритие“, каза още Кирил Петков. 

На брифинга министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов допълни, че експертите на министерството продължават да работят със своите колеги от Националното сдружение на общините в България по изготвяне на списъка с одобрените проекти. 

Караджов увери, че до края на деня ще бъде оповестен окончателният списък, а общините от понеделник ще могат да започнат сключване на договорите. Бюджетът е в размер на 418 милиона лева, а проектите покриват население от над шест милиона души, уточни министър Караджов. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!