Обратно към категорията

24 часа: Мигранти се крият в празни почивни станции в Хаинбоаз

Добавено на: 09.12.2021 08:40
   

Втора група от петима нелегални мигранти хванаха за седмица в района на курортното село Вонеща вода в Прохода на републиката. Миналата сряда местните забелязали други 11 бежанци, които се крили в недостроена почивна станция в селото с минерална вода. Яли гъби, листа и корени, но накрая гладът ги принудил да излязат по улиците на селото.
"Само млади мъже са, от 17 до 25 г. .Бяха в ужасно занемарен външен вид и умрели от глад. Нямат документи, но твърдят, че са от Афганистан и пътуват към София. Явно каналджиите ги лъжат, че ги карат в София и към границата, а ги оставят в Прохода на републиката. Те ни питаха къде е границата", разказа пред "24 часа" кметът Янко Първанов.
Той смята, че трафикантите на хора са изградили канал през Хаинбоаз и са започнали да зарязват бежанците в района на Вонеща вода, след като в прохода било сложено КПП на полицията.
Хората в района са притеснени от появата на чужденците, макар до сега те да не са създавали проблеми. Страхуват се, че може да нападнат домовете им, за да търсят храна. Още на следващия ден, след като се появила първата група бежанци, 4 екипа полицаи обиколили със следови кучета безлюдните старопланински махали и бази край Вонеща вода, но не попаднали на други мигранти.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!