Обратно към категорията

24 души са задържани в акция срещу купуването на гласове в Бургаско

Добавено на: 08.07.2021 13:01
   

24 души са задържаните до момента при специализираната акция на полицията срещу купуването на гласове в Бургаско.

Образувани са 16 досъдебни производства. Връчени са били 712 предупредителни протоколи, заяви старши-комисар Калоян Калоянов - директор на полицията в Бургас. Това стана по време на съвместен брифинг с Окръжната прокуратура, от където уточниха, че последните арести са в Поморие и Несебър.

Броят на арестуваните може да върви постоянно нагоре, каза прокурор Георги Чимев, административен ръководител на бургаската окръжна прокуратура.

„Образуваните в национален мащаб досъдебни производства за престъпления срещу политическите права на гражданите са 45, от които, забележете, 16, тоест повече от една трета са на територията на ОД на МВР-Бургас“.

Има и 11 преписки, посочи директорът на бургаската полиция, старши комисар Калоян Калоянов.

„Извършена е много голяма по обем превантивна дейност, вследствие, на която са съставени 712 предупредителни протокола. Извършена е също така проверка на множество адреси, където са регистрирани голям брой жители на един и същи адрес“.

В Бургаска област на един гласоподавател се предлагат от 10 до 150 лева. Арести са извършени в Бургас, Несебър, Поморие, Средец  и Карнобат.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!