Обратно към категорията

24 нови случая на заразени с коронавирус (видео)

Добавено на: 11.04.2020 08:29
   

За последните 24 часа има 24 нови потвърдени случая на коронавирус в страната, от тях в болница са 12, от изследвани 376. Общият брой на случаите у нас е 648. Увеличението е с 3,8%. Това заяви на сутрешния брифинг генерал Венцислав Мутафчийски.

Няма нова област.

Съпоставени с броя на загиналите и с броя на изписаните, активните случаи у нас стават 560.

От последните 24 случая - 15 са в София: в "Пирогов" са шестима, в "Света София" - един, Инфекциозна болница - един, "Токуда" - един, и шестима са амбулаторни.

В Кърджали има нови двама.

В Пазарджик има един нов случай.

Във Велико Търново има трима нови заболели. Това е цяло семейство, което в последните години живее в Англия. Те са се завърнали в България и са изолирани. В лека степен са проявите на заболяването при тях. Сред тях е и 9-годишно дете.

В Сливен има една жена.

В Смолян - един нов случай.

В Бургас - също един нов случай.

От медицинския персонал са 36 случая. Има нови 3 случая: санитар от "Пирогов", който работи в зона с COVID-19, лаборантка на 61 години от РЗИ-Кърджали, която също е работила с такива случаи, и санитарка от МБАЛ Кърджали в отделение по неврология, за която не е установено да е работила със заразени.

Излекувани са 62 човека - 9,6%. 8 са новите случаи - във ВМА -3, Велико Търново - един, Варна - един, Бургас - двама, Видин - един. Общо 40 мъже и 22 жени на средна възраст 48 години.

Починалите са с двама повече - общият брой е 26. Това е 4% от заразените. Жена на 44 години от Сливен, която в последните 8 години е била на хемодиализа. Последният случай е от "Пирогов" отпреди два дена, поради това, че не беше потвърден Covid-19, изчакваше се пробата, но вече има положителна проба. 14 мъже и 12 жени са починалите. Средната възраст е 64 години.

В болница се намират 231 човека. 32 са интензивните.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!