Обратно към категорията

240 полицаи е разследвала прокуратурата за година

Добавено на: 28.11.2022 11:20
   

Досъдебни производства срещу 240 полицаи са били образувани за една година, сочи статистика на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР. Данните обхващат периода от 1 юли 2021 до 1 юли 2022 г., става ясно от отговор на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев на парламентарен въпрос от депутата от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Христо Терзийски за дейността на "Вътрешна сигурност", пише „Сега“.

Образуваните разследвания и изпратените сигнали на компетентните прокуратури през този период са срещу 140 служители от направления "Пътна полиция" и "Охранителна полиция", срещу 37 служители от "Гранична полиция", както и срещу 63 служители на "Криминална и икономическа полиция", пише още в отговора.

През същия период в дирекция "Вътрешна сигурност" са постъпили 241 сигнала. От тях 114 са били изпратени до компетентната прокуратурата. 57 са изпратени до други структури на МВР. По 42 сигнала работата продължава, а по 28 проверката е приключила, като не са потвърдени посочените в тях данни.

През седмицата след акция на дирекция "Вътрешна сигурност" в Благоевград бяха задържани полицаи, обвинени във взимане на подкуп, като те са арестувани точно по разследването на отдел "Вътрешна сигурност" и прокуратурата. На този фон трима полицаи от ГПУ Малко Търново също бяха арестуване по сигнал за грабеж на нелегални мигранти.

По информация на bTV поради липса на достатъчно доказателства те ще бъдат освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!