Обратно към категорията

31 млн. лв. са разпределени за подпомагане на засегнатите от наводнението общини

Добавено на: 15.09.2022 15:49
   

31 млн. лв днес са разпределени за подпомагане на засегнатите от наводнението общини. Това каза на брифинг служебният вътрешен министър Иван Демерджиев след заседанието на Междуведомствената комисията за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, съобщи БНТ.

МВР разполага с остатък от бюджета 34 милиона. Отпускат се малко над 10 милиона лева за покриване на нуждите до края на годината на общините Карлово, Калояново и Марица.

Демерджиев заяви, че общият бюджет за подпомагане е около 80 млн. лева, но само щетите от последното бедствие са 80 милиона лева. Той заяви, че трябва да се засили превенцията, за да се спести голяма част от разходите по възстановяване.

Демерджиев заяви, че има достатъчно техника на терен, която работи постоянно.

Зам.-министърът на земеделието Валентин Чомбов заяви, че са проверени около 80 сечища в региона, констатирани са известни слабости, но няма незаконна сеч. Съставени са няколко акта за административни нарушения. Служители на държавните горски предприятия подпомагат изнасянето на дървесината, натрупана покрай речните масиви на трите населени места. На определените три места - стадионите и училищния двор е извадена около почти 1000 кубически метра дървесина, която ще бъде по-късно разпределена безвъзмездно на населението.

Зам.-министърът на транспорта Красимир Папукчийски каза, че щетите по жп инфраструктурата продължават да се отстраняват. Засегнатите участъци са около 3 км. Почистването на наносите продължава. Осигурени са над 3000 кубика интертен материал за улиците в засегнатите места.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!