Обратно към категорията

400 лв. еднократна помощ за отопление гласува МС. Ето кой ще я получи:

Добавено на: 27.10.2022 07:55
   

400 лв. еднократна помощ за отопление ще получат хората, които са подали документи за целева помощ за отопление. Това обяви на брифинг в Министерския съвет социалният министър Лазар Лазаров. 

Помощта ще бъде отпусната по два начина:

  • Всички, които са подали документи за целева помощ до този момент и им е било отказано, защото диференцираният им доход за отопление е бил равен или по-голям от 40 лв. или са имали регистрация в бюрата по труда по-малко от 6 месеца. Те ще я получават по облекчен ред и условия без заявление.
  • Всички, които не са подали документи, ще могат да направят това в 14-дневен срок от влизането на постановлението в сила.

От министерството на труда и социалната политика очакват около 50 000 души да се възползват от тази помощ.

285 000 целеви помощи за отопление от 623,55 лв. вече са отпуснати, отчете социалният министър. Към момента са подадени над 360 000 заявления. Срокът за кандидатстване изтича на 31 октомври. 

"Това е помощ, която се отпуска еднократно така че лицата да могат да направят избор в алтернативите на отопление. Те имат възможност да да направят най-добрият избор във връзка с тяхното отопление", уточни Лазаров.

Създадена е и организация лицата, които имат право на помощи за отопление, да получат дърва за огрев на занижени цени от горските стопанства. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!