Обратно към категорията

47-ият Парламент в числа, преди да влезе в историята

Добавено на: 01.08.2022 16:18
   

47-ото Народно събрание e приело 84 закона, 122 решения и една декларация, съобщава парламентарния пресцентър.  Народното събрание е провело 99 пленарни заседания, като 9 от тях са били извънредни. Това е равносметката в цифри за работата на последния парламент.

В близо 8-месечния мандат в 47-ото Народно събрание са постъпили общо 214 законопроекта, като 131 от тях са внесени от депутати, а останалите от Министерски съвет. Справка за свършеното показва голяма активност в редовния парламентарен контрол, като са зададени 2374 въпроса и 108 питания.

Последният парламент е провел 9 блицконтрола към премиера и неговите заместници, като депутатите от всички парламентарни групи са задали общо 85 актуални въпроса.  Общото време, посветено на парламентарен контрол по време на краткия мандат,  е 141 часа и 7 минути. Най-много въпроси и питания - общо 968, са внесени от ГЕРБ-СДС, а най-малко - общо 111 - от "Има такъв народ".

Извън цифровата справка 47ото Народно събрание остава в най-новата ни парламентарна история с първия успешен вот на недоверие, който свали правителството на Кирил Петков.

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!