Обратно към категорията

5,5 млн. лв. от Фонд "Култура" за любителско творчество

Добавено на: 24.03.2022 08:25
   

Значително спрямо предходната година се увеличава финансирането за проекти на организации в сферата на любителското творчество в извънредните програми на националния фонд "Култура" (НФК), съобщават от Министерството на културата (МК).

За 2022 г. субсидията е 5 500 000 лева, като същевременно е заложено и цялостно увеличено финансиране за културния сектор, пише БТА. 

Промените в извънредните програми на НФК са във връзка с извънредната епидемична обстановка. В момента, в рамките на общественото обсъждане продължават да се приемат становища по публикуваните проекти на документи на извънредните програми на НФК.

По инициатива на МК, за първи път културните организации и дейци имат възможност да дадат мнението си по проектите на програмите на НФК преди официалното обявяване на конкурсните сесии.  Предложения могат да бъдат направени до 31 март чрез публикуваната форма на сайта на НФК, където са публикувани и самите проекти. НФК планира да обяви новите конкурси на 6 април със срок за кандидатстване до 9 май 2022 г.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!