Обратно към категорията

6 са подадените в МВР сигнали за нарушения в изборния ден и 436 от началото на предизборната кампания

Добавено на: 09.06.2024 16:11
   

436 са сигналите получени в МВР от началото на предизборната кампания до момента, шест са от днешния ден. До момента са образувани 99 досъдебни производства, съобщават от пресцентъра на вътрешното министерство.

Към момента изборният ден протича без сериозни нарушения, съобщават от МВР. От там напомнят на гражданите, че могат да съобщават за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към дейността на министерството на денонощна телефонна линия на министерството  02 90 112 98, както и на имейла izbori@mvr.bg.

Главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев:

"Най-много са регистрирани на територията на СДВР, следва Бургас и Варна. Тези сигнали са в различни територии за нарушение на изборните права на гражданите, не мога да конкретизирам точно към настоящия момент какви са, в момента се отработват".

Към 12.00 часа на днешния ден звената "Български документи за самоличност" в Столичната дирекция на вътрешните работи и (СДВР) и в Областните дирекции на МВР (ОДМВР) са издали 34 удостоверения на граждани за упражняване на правото им на глас. Общо за периода от 4-ти до 6-и юни до момента са издадени 517 такива удостоверения.

От МВР допълват, че е създадена организация за нормалното функциониране на граничните пунктове в изборния ден.

Оперативната обстановка в зоните за отговорност е нормална, трафикът през отделните ГКПП е съобразно тяхната специфика. В рамките на деня, при констатиране на увеличаване на пътникопотока и създаване на предпоставки за образуване на колони от МПС, има готовност за периодично въвеждане на облекчени проверки, посочващ от пресцентъра на вътрешното министерство.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!