Обратно към категорията

60 млн. лв. са необходими за възстановяването на Каравелово, Богдан и Слатина

Добавено на: 10.02.2023 07:10
   

Около 60 милиона лева ще са необходими за възстановяването на пострадалите от наводнението през септември миналата година карловски села Каравелово, Богдан и Слатина. Най-спешните действия са укрепване на речните дерета и корита. Това заяви областният управител на Пловдив Ангел Стоев на съвместна пресконференция с кмета на Карлово.

Действията по разчистването на карловските села от унищожителното наводнение продължават. В ход са и усилията на администрацията за стартирането на реалните възстановителни действия.

„Ние разбираме притесненията на хората, тяхното голямо желание всичко да стане на момента. Има закон за обществените поръчки и ние трябва да работим по него. За 2023 година ще са необходими около 60 милиона лева, за да може да приключим възстановяването, дай Боже и да успеем”, заяви Ангел Стоев.

„Виждате, че времето е кратко, а работата много”, заяви Емил Кабаиванов, кмет на Карлово.

„Броят на обществените поръчки, които сме обявили и които предстои да обявим, които има на втори етап ще бъдат над 40. Разбирате, че това е огромен мащаб от процедури”, обясни още той.

Хората, които още не са забравили бедствието и трудно се възстановяват, се страхуват от нови приливни вълни през пролетта. За спешно отпускане на 9 милиона лева настоява областният управител на заседанието на междуведомствената комисия, което ще се проведе следващата седмица.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!