Обратно към категорията

700 млн. лева ще получат българските земеделци по схемата за директни плащания днес

Добавено на: 16.12.2020 08:11
   

700 млн. лв. ще постъпят по сметките на българските земеделци днес  по схемата за директни плащания на площ. Това е най-голямото плащане към фермерите за годината. Те ще получат по 21 лева на декар, с 2 лв. повече от 2019 г, коментират от БНР.

Сумата, която фонд "Земеделие" изплаща днес, е по-висока от миналогодишната и това се дължи на 140-те милиона лева, прехвърлени от бюджета за селската програма за догодина. Целта е българските фермери да бъдат подкрепени заради кризисната година, белязана от суша и пандемия. 

Авансовото ползване на пари от следващия бюджет обаче няма да се отрази на сумите за догодина, гарантира директорът на фонда Васил Грудев:

"Ако има съмнения или спекулации, че ставката, по-високата, която плащаме в момента ще намери своето отражение в по-ниска ставка следващата година, бързам веднага да го опровергая".

До края на годината предстои още едно сериозно плащане за необлагодетелстваните райони, с което общата сума, подпомогнала българските земеделци през 2020 година, ще достигне 3,1 милиарда лева.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!