Обратно към категорията

От август промени на движението на влаковете през Пловдив

Добавено на: 26.07.2023 09:30
   

От 1 август до 25 септември, поради ремонтните дейности по проекта за модернизация на жп възел Пловдив, всички бързи влакове, които пътуват по направленията София-Бургас-София и София-Варна-София през гара Пловдив, ще се движат по обиколен маршрут през гара Димитровград и съответно с променено разписание, с което времето на пътуване ще се удължи с 55 минути.

Бързите влакове № 8640 от Ямбол за София и № 8641 от София за Ямбол, ще пътуват с променен маршрут София - Пловдив - Димитровград и обратно. В гара Димитровград ще бъде осигурена връзка за и от Стара Загора и Ямбол с допълнително назначени влакове.

Пътническите влакове по направленията Пловдив - Стара Загора - Пловдив и Пловдив - Карлово - Пловдив, както и бързите влакове от Пловдив за Варна и от Варна за Пловдив ще се движат до и от гара Филипово. Между гара Филипово и гара Пловдив за пътниците от повечето композиции ще бъдат осигурени автобуси, като в този участък могат да се използват и редовните градски автобусни линии.

Няма да пътуват бързите влакове № 4631 Горна Оряховица - Пловдив и 4632 Пловдив - Горна Оряховица. Желаещите да пътуват по тези маршрути могат да използват други композиции с удобни връзки в гарите Дъбово, Тулово и Карлово.

Няма да се движат и влаковете по направлението Пловдив - Панагюрище - Пловдив, като за пътниците по този маршрут ще бъде осигурен транспорт с автобуси.

Ще бъдат извършени промени в транспортната схема и разписанията на композициите по направлението Пловдив - Асеновград - Пловдив. Част от влаковете ще пътуват до и от гара Крумово, като там ще осъществяват връзки с влакове за и от Пловдив и Асеновград.

Променена ще бъде транспортната схема и ще се коригират разписанията и на влаковете по направлението Пловдив - Пещера - Пловдив. Част от композициите от и за Пещера, ще се движат до и от гара Стамболийски, като там ще осъществяват връзки с влакове за и от Пловдив.

Ще бъде променена транспортната схема и ще се коригират разписанията на влаковете по направлението Пловдив - Димитровград - Пловдив и Хисар - Долна Махала - Хисар.

С променени разписания ще пътуват влаковете в участъците Стара Загора - Горна Оряховица - Стара Загора, София - Пловдив - София, София - Карлово - София, Бургас - Сливен - Бургас и др. По тази причина са променени връзките на влаковете в гарите София, Пловдив, Крумово, Филипово, Карлово, Димитровград, Стамболийски, Михайлово, Стара Загора, Тулово, Дъбово, Зимница, Карнобат, Долна Махала и др.

През периода на извършваните ремонти предстои прекъсване на влаковото движение по 1-4 основни коловози в жп гара Пловдив и връзката между гара Пловдив и гара Филипово. Движението ще бъде ограничено и ще се осъществява по новопостроените 5-10 коловоз.

Актуалното разписаниe на влаковете след въведените промени от 1-ви август вече е достъпно в електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg). За допълнителна информация клиентите на БДЖ могат да се обръщат към служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!