Обратно към категорията

БАБХ откри 18 кг храни с изтекъл срок на годност в училища

Добавено на: 06.10.2021 11:55
   

18 кг храни от животински произход с изтекъл срок на годност са установени при проверки на Българската агенция по безопасност на храните от началото на учебната година в столовете, бюфетите и обектите за хранене в училищата. До момента Агенцията е извършила 1264 проверки в страната при засилен официален контрол.

Агенцията по безопасност на храните е издала едно разпореждане за спиране на цялата дейност на обект, регистриран по Закона за храните на територията на училище в област Стара Загора. Установени са 54 несъответствия, за които са издадени 32 предписания в училищни столове и 22 предписания в обекти по Закона за храните. Съставени са 8 акта за административни нарушения, санкциите за които са на стойност между 2000 и 4000 лв. 

Най-честите констатирани нарушения са свързани с предлагане на неправилно съхранени храни, необявяване на алергени в тях и неспазване на противоепидемичните мерки от персонала и други.

Българската агенция по храните продължава с проверките в учебните и в детските заведения по официален контрол през цялата година.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!