Обратно към категорията

Близо 40 фирми вече подадоха заявления за мярката 60/40

Добавено на: 14.04.2020 12:42
   

Близо 40 фирми и работодатели са подали до днес заявления за кандидатстване за помощ по схемата 60/40, казаха от бюрото по труда.

Най-много са от най-засегнатите от въвеждане на извънредното положeние сектори - хотелиерство, ресторантьорство, туризма, но има и фирма за дърводелски услуги и др. Повечето от заявленията се подават онлайн.

Повечето от работодателите в Дупнишко са решили да запазят работниците си, защото кадри трудно се създават, коментират трудови експерти. 5 фирми обаче са закрили дейността си и са освободили целия си личен състав.

Същевременно в бюрото са обявени 98 свободни работни места - най-много са за шивачки, за кредитни инспектори, както и за шофьори. 4 фирми са обявили масово съкращение и са прекратили дейност в Кюстендил, казаха от областната инспекция по труда.

Директорът инж. Валентин Златински поясни:

“В Кюстендил са 4 такива предприятия, които са подали заявления. Има две общински, две частни – едната е обувна, едната изработка на столове. До 20 човека не са задължени да подават заявления за масови уволнения“.

БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!