Обратно към категорията

Близо 65 % от местата за настаняване се канят да свалят цените

Добавено на: 26.08.2020 14:51
Снимки: НСИ
   

Този месец Националният статистически институт проведе кратко изследване сред 784 хотели, къмпинги, вилни и туристически селища, хостели, къщи за гости, с цел събиране на навременна информация за състоянието и развитието на техния бизнес по време на епидемичната обстановка в страната.

55.2% от анкетираните запазват мнението си да предложат на своите клиенти алтернативен период за използване на направените резервации, 64.3% имат намерение да намалят цената на пакет услуги, а 50.2% - на нощувката.

По отношение на наетия персонал през последния месец анкетата регистрира намаление на ръководителите, предприели основните мерки: „освобождаване/съкращаване“, „неплатен отпуск“,

„платен отпуск“, „преминаване на непълно работно време“ и „намаляване на възнагражденията на персонала“.

Увеличава се броят на местата за настаняване, които са се възползвали от правителствените мерки за подпомагане на работодателите - 16.7%.

В краткосрочен план (1 месец) 69.0% от анкетираните предвиждат да запазят персонала си, а 25.8% от тях очакват да увеличат заетите в местата си за настаняване.

През юли 34.0% от управителите отчитат увеличение в приходите от дейността си спрямо предходния месец, докато 33.4% посочват, че няма промяна в тях.

През следващия един месец 44.9% от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат „до 50%“ от разходите за дейността със собствени средства, 29.8% от тях - „до 100%“, а 24.4% от анкетираните посочват, че няма да могат да се справят сами.

По отношение на бъдещата си активност в краткосрочен план през юли се увеличава процентът на ръководителите на местата за настаняване, които смятат да продължат с настоящата си дейност (41.7%). Същевременно 42.2% от тях смятат да продължат да работят, макар и с намален обем, 10.8% предвиждат временно да преустановят дейността си, а 4.2% прогнозират да я прекратят.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!