Обратно към категорията

Блокада на пътя към Капитан Андреево, ще повлияе ли на Лесово

Добавено на: 06.12.2019 09:05
   

За блокада на пътя от Капитан Андреево към Турция съобщава Нова.

Жители на Свиленград недоволстват заради километричните колони от тирове по границата ни с Турция. Всеки ден опашката е дълга около 10 км. Достъпът до околните села често е блокиран.

Разклонът за село Капитан Андреево винаги е задръстен. Има боклуци от превозните средства и неприятна миризма. Шофьорите често си хвърлят фасовете и може да избухне голям пожар. Шумът също е непоносим, заяви в ефира на Нова кметът на село Капитан Андреево Милен Милушев.

В четвъртък на извънредно заседание на Общинския съвет в Свиленград се прие декларация срещу проблема.

Документът е адресиран към изпълнителната власт. Идеята на свиленградчани е да заострят проблема и той да бъде решен по-бързо. Идва зима и е време камионите да спрат да стоят на магистралата с часове, каза Георги Еленков, председател на Общинския съвет в Свиленград.

И тази сутрин е силно интензивен трафикът за товарни автомобили на изход на ГКПП „Капитан Андреево“ и на ГКПП „Лесово“, съобщават от гранична полиция. По данни на агенция "Митници", която вече всеки ден публикува справка за обработените товарни автомобили, над 2000 товарни автомобила преминават всяко денонощие през Капитан Андреево, през пункта в Лесово са около 800. На Лесово обаче товарните автомобили, които излизат от България са около 300, докато на Капитан Андреево са около 1100 или повече от половината от тези, които застават на пункта.

Снимката е архивна


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!