Обратно към категорията

Борислав Михайлов остава президент на БФС

Добавено на: 12.10.2021 16:58
   

Борислав Михайлов печели президентските избори за БФС, като разликата е минимална. Той събра 241 гласа от 479 действителни бюлетини, а за Димитър Бербатов вотовете бяха 230. Осем получи Христо Порточанов. Това е напълно достатъчно (50 процента + 1 глас) за изборната победа на Михайлов.

Не стигнаха вотовете за Бербатов, който се надяваше на революция, която да оглави. Кампанията на 40-годишната мегазвезда и реализатор №1 на националния отбор бе дълга, мащабна и с обиколна на клубовете в цялата страна. Екипът на Бербатов подозираше нечестна битка и със сигурност ще обжалва. Това бе най-драматичната и трудна победа на Михайлов в петите избори, в които участва и печели.

Резултатът от вота днес означава, че 58-годишният Михайлов ще продължи да управлява футбола ни над две десетилетия. Той е на поста от 2005 г., а мандатът е за още 4 години и няколко месеца, чак до 2025-а.

Какво се случи в драматичния ден за футбола ни?

Конгресът започна в 10 часа в НДК, като кандидатите за поста бяха шестима - Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев. Последните двама от тях се оттеглиха преди началото на гласуването, което стартира около 13 часа.

Очакваха се 505 делегати, но по различни причини (невъзможност да присъстват или спиране при здравния тест на входа на НДК) в залата влязоха 483.

Още при влизането, делегати, кандидати и репортери бяха посрещнати от агитка с плакати в подкрепа на Бербатов и против настоящото ръководство. Имаше и камери на британския тв гигант Sky Sports, съчетаващи любопитен репортаж от изборите за шеф на футбола ни с подготовка за предаването на мача довечера България - Северна Ирландия, който медията ще излъчи.

В залата настанаха няколко скандала в хода на конгреса. Първо предложение от делегати да има наблюдатели от всеки кандидат-президентски щаб в изборната комисия бе отхвърлено с близък брой гласове (около 190-180 при доста въздържали се). После имаше спор и за това застъпници на претендентите да следят за изборния процес и преброването на вотовете. Там спечели опозицията, като Бербатов лично се качи на сцената и поиска това.

Кандидатът Дражев, който участва на третата си битка за БФС, директно посочи политическа намеса във футболните дела, като посочи Красен Кралев като човек, който подпомага екипа на Бербатов.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!