Обратно към категорията

Браншовата камара „Пътища” организира национален протест на 13 април

Добавено на: 10.04.2022 08:53
   

Браншовата камара „Пътища” обяви, че организира национален протест на 13 април.

Ръководството на камарата изразява крайното си възмущение и несъгласие от действията на народните представители, които в края на миналата седмица гласуваха от дневния им ред за деня да отпадне решението за плащанията по договори на Агенция "Пътна инфраструктура".

В писмо до медиите от браншовата камара пишат:

Управителният съвет на Българска браншова камара „Пътища” изразява крайното си възмущение и несъгласие от действията на народните представители в Народното събрание относно решението за отлагане на проекта за решение за предприемане на действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенция „Пътна Инфраструктура“ за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, № 47-254-02-36.

Бойкотирането на решение, от което зависи безопасността и живота на гражданите на Република България би могло да се определи като политически акт, свързан с амбиции и игри, в чиито заложници се превръща цялото население. Принуждаването на Агенция „Пътна Инфраструктура“ да спре изцяло работата на пътно-строителния бранш, като близо година не възлага и не разплаща дейности, по НАПЪЛНО ЗАКОННИТЕ договори за Текущ ремонт и поддържане, е проява на безхаберие и погазване на всички норми.

УС на ББК „Пътища“ заявява категорично, че е недопустимо близо 100 хиляди души, работещи в пътния бранш, да бъдат поставяни в заложнически капан. Конструктивния диалог с държавните институции винаги е бил водещ за ББК „Пътища“. Политическото говорене и разпространяването на неверни твърдение уронва престижа на бранша и показва липса на информираност за изпълнението на дейности по договорите за Текущ ремонт и зимно поддържане. 

Народните представители трябва да работят в името на доброто развитие на страната, а не да възпрепятстват движението на гражданите, за да извлекат политически дивиденти. Употребата на бранша с користни цели е отвъд рамките на морала, а неглижирането на 

поддържането на пътната мрежа застрашава стотици човешки животи ежедневно. 

Разчитаме на Вашата добросъвестност и Ви призоваваме да предприемете своевременни действия по разрешаване на поставените проблеми, изплащане на 100% от дължимите суми на всички фирми от бранша и адекватното управление и поддържане на пътната мрежа на България.

 

УС на ББК „Пътища“ призовава да се пристъпи към:

 

НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ НА ПЪТИЩАРИТЕ

НА 13.04.2022 Г. / СРЯДА / ОТ 9:00  ЧАСА

НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

И

В ГР. СОФИЯ

 НА ПЛОЩАД „НАРОДНО СЪБРАНИЕ“ № 2

ДО ПАМЕТНИКА „ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ“

 

 

 

 

 

 

 

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ

НА БЪЛГАРСКА БРАНШОВА КАМАРА „ПЪТИЩА“


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!