Обратно към категорията

Браншовата камара "Пътища": Пред колапс сме!

Добавено на: 24.10.2022 10:17
   

Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков преди около две седмици заговори за некачествено строителства при участъците на АМ "Тракия" между Стара Загора и Нова Загора, както и между Нова Загора и Ямбол. Спестяване на материали повече, по-малко асфалт, отколкото е необходимо са сред твърденията на министерството.

От Браншовата камара "Пътища" обаче гледат по друг начин на това изказване. "Браншът е пред колапс и това е тенденция. Цели се изместване на фокуса, че не се разплащат текущите ремонти и поддръжки. Измества се фокусът от нуждата от индексация.", коментира пред БНТ заместник-председателят на УС на Браншова камара "Пътища" Живко Недев.

Според Недев в момента се случва кампания срещу Браншова камара "Пътища", нейните членове и фирмите, които се занимават със строителство на пътища. Според него повдигането на въпроса за дебелината на пътната настилка на АМ "Тракия", полагана преди около 10 години, е опит да се отклони общественото внимание от важните въпроси и тежкото състояние, в което се намира браншът.

По негови думи в проекта за АМ "Тракия" са си партнирали българска и чуждестранна фирма. Органи на ЕС са правили одит на свършената работа. Извършени са много на брой проверки преди сертифицирането, верифицирането и разплащането на проекта. 

"По техническа спецификация са се правили проби на всеки 200 линейни метра", обясни Живко Недев. По думите му, членовете на камарата работят изключително отговорно, качествено и в съответствие с нормите и изискванията.Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!