Обратно към категорията

БТС започва поредица от патриотични походи

Добавено на: 19.05.2022 10:17
   

С поредица от походи най-авторитетната организация за социален туризъм у нас - Българският туристически съюз, стартира патриотичната си дейност за сезона, съобщиха от БТС. Съюзът е в навечерието на пореден национален поход, като за седемдесет и четвърти път ще поведе българите, милеещи за природата и историята, по "Пътя на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица" от 27 май до 2 юни.

Сред акцентите в работата на председателя на БТС Венцислав Венев са профилактиката и здравето на хората от всички възрасти, привличането на младите и обучението как да обичат природата, наблягайки на патриотичното направление в дейността на организацията, информира БТА.

"Ще следваме политика на сътрудничество с всички за просперитета на съюза, взаимодействие с организациите в туристическата сфера за стимулиране на социалната, на спортно-туристическата и патриотичната дейност, заздравяването на клубовете и дружествата по места. Целта е да превърнем БТС в най-авторитетната и ключова национална организация, която се занимава със социален туризъм в България, свързан със здравословния начин на живот, с обучението на кадри за туризма, с родолюбивото обучение на младите", категоричен е председателят на БТС, в който членуват 135 туристически дружества, стопанисващи 254 хижи, спални, хотели и т.н. с 13 000 легла.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!