Обратно към категорията

В Бургас изграждат база за производство на бронирани машини

Добавено на: 15.03.2023 07:17
   

Компанията от отбранителната индустрия "Интернешънъл арморд груп" (International Armored Group - IAG) започва изграждането на производствена база за бронирани автомобили в България. Първа копка на новата база в Бургас ще бъде направена от 12:00 часа днес от собственика на световния производител IAG д-р Антон Стефов. На място ще бъде показана и тестовата бронирана машина RILA 4x4, част от производствената линия на компанията. 
 
Сред присъстващите на събитието се очаква да бъдат както ключови представители на иновативния бизнес на отбранителната индустрия от България, ОАЕ, Турция, САЩ, така и представители на местната и национална власт.

Завършването на фабриката ще създаде най-малко 300 работни места, като за първи път български специалисти ще имат възможност да произвеждат бронирани машини по световен натовски стандарт на територията на България. В ход е разработка и на серия защитени от смущения дронове за спасителни, разузнавателни и аварийни отряди, с участието на водещи български фирми партньори на IAG. Новите разработки също ще бъдат произвеждани в България.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!