Обратно към категорията

Бургас отбелязва 60 години от рождението на Петя Дубарова

Добавено на: 03.11.2022 08:48
   

Национална научна конференция на тема "Българската любовна лирика - прочити и контексти" се организира в Бургас днес, 3 ноември, по повод 60-годишнината от рождението на бургаската поетеса Петя Дубарова (25 април 1962 г. - 4 декември 1979 г.), съобщават от Общината в крайморския град.

В двудневния форум ще участват научни работници и преподаватели от различни учебни заведения в страната. Целта е да се насърчат по-задълбочени и многостранни анализи на любовта като тема и естетическа призма в българската лирика – част от световното поетическо наследство. Заедно с това конференцията си поставя за цел да подпомогне и изучаването на любовната лирика в образователния процес по литература, тъй като темата за любовта е сред основните, застъпени в учебното съдържание по литература за 11 и 12 клас. Ще бъдат представени също нови методически идеи, свързани с обучението по литература във втори гимназиален етап. 

Организатори на събитието са Къща-музей "Петя Дубарова" и Община Бургас заедно с катедрата по български език и литература към университет "Проф. д-р Асен Златаров" в града.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!