Обратно към категорията

Българчетата могат да рисуват за книга на Джоан Роулинг

Добавено на: 01.10.2020 13:11
Снимки: https://www.daily-potter.com/
   

До 9 октомври българските деца могат да участват в конкурса за рисунка "Икабог" по едноименната книга на Джоан Роулинг.

Цялата приказка на писателката Джоан Ро̀улинг ще бъде публикувана за безплатен прочит на български език на сайта на издателство „Егмонт“.

Английската писателка Джоан Ро̀улинг, автор на романите за Хари Потър, написва „Икабог“ преди повече от десет години като приказка, която чете преди сън на собствените си деца. Първите две глави от историята в превод на български език от Красимира Абаджиева се появиха на сайта на „Егмонт“ през август, като ежедневното публикуване на последователни фрагменти ще достигне своята кулминация на 2 октомври, петък– тогава ще стане известен и финалът на приказката, изцяло достъпна за безплатен прочит до 9 октомври.

Най-вълнуващата част и от българското преживяване „Икабог“ е, че българските деца са поканени да рисуват сцени и герои от приказката на Джоан Ро̀улинг, а илюстрациите им ще бъдат включени в печатното издание на новата ѝ книга.

Организатор на конкурса е издателство „Егмонт“, като ще бъдат избрани 34 детски рисунки - българската селекция към творбите на деца по света, илюстрирали националните издания на „Икабог“.

Освен уникалната възможност да участват в новото книжно издание на Джоан Ро̀улинг, те ще бъдат наградени и с книги по избор от издателството. 

След като историята бъде публикувана онлайн на части, „Икабог“ ще се появи като книжно издание (печатно и електронно), което премиерно ще излезе през ноември 2020 г. в няколко държави, сред които се нарежда и България. Писателката Дж. К. Роулинг ще дари всички приходи от авторските си права на проекти, подпомагащи засегнатите от Ковид-пандемията във Великобритания и по света.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!