Обратно към категорията

България поиска защита на киселото мляко и бялото сирене от ЕК

Добавено на: 06.02.2021 09:25
   

България поиска от Европейската комисия българското кисело мляко и бялото саламурено сирене да бъдат вписани като защитени продукти. Заявлението е достатъчно добре мотивирано и се очаква то да бъде одобрено, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

С регистрацията на българското кисело мляко и българското бяло саламурено сирене ще се постигне защита и затвърждаване на репутацията и високото качество на тези традиционни български продукти, коментират от БНР.

Процедурата ще осигури и по-добри доходи за българските производители, каза Елка Божилова от земеделското министерството и допълва ползите от патента:

„И да не забравяме, че те са част от визитната картичка на страната. От друга страна също производителите ще получат право на европейските знаци за качество върху тези продукти, което ще ги защити от нелоялна конкуренция и злоупотреба с тях. Потребителите пък ще имат и допълнителна гаранция за произхода им и за гарантираното качество, тъй като ще се следи за спазване на спецификациите на продуктите“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!