Обратно към категорията

България получи втория самолетен двигател за МиГ-29 от Полша

Добавено на: 19.05.2023 13:04
   

България получи втория самолетен двигател за МиГ-29 от Полша. Това съобщи Министерството на отбраната в своя официален профил в Twitter. В края на март страната ни получи първия двигател за МиГ-29 от Полша.

Още през януари служебният министър на отбраната Димитър Стоянов съобщи, че два двигателя за МиГ-29 ще пристигнат от Полша.

"Надявам се, че офертите ще бъдат подадени в срок, защото в момента са изразени намерения, чакаме конкретика", каза Стоянов преди дни по повод двете фирми, одобрени да представят първоначални оферти по обществената поръчка на Министерството на отбраната за ремонт на шест двигателя за самолети МиГ-29. Фирмите са "ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ" ЕАД и Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr2 S.A.

"Правим всичко възможно изтребителите МиГ-29 да летят колкото се може по-дълго. Идеята с обществените поръчки за закупуване на двигатели и ремонт на двигатели беше точно тази. Работихме и по другия вариант – заместваща платформа за изтребителите, но най-вероятно комисията по отбрана няма бъде удовлетворена от цената, която ще споделя за получените оферти", обясни Димитър Стоянов.

САЩ няма как да ни предостави самолети F-16 като заместваща платформа на българските изтребители и усърдно препоръчва на България да продължи експлоатация на самолетите МиГ-29, каза още ministyryt пред депутатите от парламентарната комисия по отбрана по-рано тази седмица.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!