Обратно към категорията

Българка в ареста в Родос за телефонни измами

Добавено на: 18.05.2021 11:27
Снимки: Полиция Родос
   

Издирват се нейната дъщеря и мозъкът на престъпната група, осъществил телефонни обаждания от България, съобщават гръцките медии, цитирайки полицията.

Българка е била задържана на остров Родос за телефонни измами заедно с 57-годишния си партньор, местен жител. Издирват се нейната дъщеря и мозъкът на престъпната група, осъществил телефонни обаждания от България, съобщават гръцките медии, цитирайки полицията. Групата е поискала над половин милион евро от възрастни хора.

Според гръцките власти, ролята на местните участници в схемата е била да наблюдават жертвите, да събират от тях сумите и да ги предават на лидера. Той живеел в България, откъдето провеждал телефонните разговори с нищо неподозиращите възрастни хора.

Полицията на остров Родос е установила досега девет случая на измамени по телефона възрастни хора, платили над 130 хиляди евро на престъпна група. Тя е действала по познатата схема - близък роднина е предизвикал пътна катастрофа с жертва и са искали пари от името на началника на полицията на остров Родос.

При последния случай измамниците са взели всички златни бижута от възрастен човек, който нямал пари в брой. При ареста са намерени част от парите и бижутата. Конфискуван е и автомобил, използван от измамниците.

Групата е действала в цялата страна. Направени са още 37 опита за измама, като от жертвите са били поискали общо над половин милион евро.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!