Обратно към категорията

„Български пощи“ със скок на загубата от близо 20 млн. лв. само за три месеца

Добавено на: 13.11.2022 09:21
   

Влошава се състоянието на едно от най-големите държавни предприятия - "Български пощи", стана ясно по време на изслушването в пленарна зала днес на служебния вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

За първите 6 месеца от 2022 г. то е отчело загуба от 24 милиона лева, а три месеца по-късно тя е нараснала на 41 милиона лева.

В същото време пазарният дял на база генерирани приходи от пощенски услуги е намалял от 24 процента през 2010 г. на едва 6 процента през миналата година, а делът на куриерските услуги е под 2 процента, предаде БНР.

Сред причините за влошеното състояние са кибератаката срещу "Български пощи" през април 2021 г., отпадане на финансирането на мярката 60/40 и увеличените цени на електроенергията. Служебният вицепремиер и депутатът от БСП Георги Свиленски взаимно си размениха упреци за причините. "Само за трите месеца, за които вие управлявате, виждам 16 милиона по-голяма – т.е. натрупване на загуба", каза Свиленски.

"Аз не съм оперативно ръководство на "Български пощи", оперативното ръководство на "Български пощи" е същото, което беше назначено по време на мандата последното редовно правителство. Аз не съм предприемал никакви смени там", отвърна министър Алексиев. Свиленски настоя служебният кабинет да внесе проект за нов бюджет за 2023 г., за да може да бъде увеличено заплащането и на служителите в "Български пощи".


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!