Обратно към категорията

Да развеем знамената на 15 септември

Добавено на: 18.08.2022 09:11
   

Министърът на образованието проф. Сашо Пенов напомни в писмо на директорите на училищата да купят нови знамена за училищата си, ако тези, с които разполагат са в неподходящ вид, за да не се веят по пилоните скъсани и мръсни национални флагове.

"При провеждането на официалната церемония на 15.09.2022 г. е необходимо на пилоните в училището и/или на самата сграда да бъде поставено националното знаме. Законът за държавния печат и националното знаме на Република България регламентира изисквания към знамето, като чл. 24 от него поставя следното изискване: "Знамената се поддържат в изряден естетичен вид" - пише проф. Панов.

Училищата няма да получат допълнително средства за знамена, трябва да предвидят разхода в бюджетите на училищата си.

Министърът указва детайлно как трябва да се носи знамето по време на церемонията: на лявото рамо и се държи с лявата ръка, опъната по дръжката, а при преминаване в тържествен марш знамето се носи отпред с изправена дръжка, която се придържа отдолу с лявата ръка на височина под пояса, а по средата се придържа с дясната ръка, която е на височината на работа - както изисква законът. 

Източник: Offnews


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!