Обратно към категорията

Дарители помогнаха на възрастни хора с ремонт на изгорелите им къщи

Добавено на: 13.11.2020 10:55
Снимки: Pixabay.com
   

Дарители помогнаха изцяло и напълно безвъзмездно на двама болни и възрастни хора да се подготвят и да посрещнат спокойно зимата. Домовете им били изпепелени при умишлено предизвикан палеж. Нямали нито врати, нито прозорци. Нямали дори ток, защото огънят унищожил проводниците, конентират от Нова.

Половин година след това екип на NOVA ги посети, за да провери дали се справят. Оказа се, че възрастните хора продължаваха да живеят сред въглени и показахме историите им. Група хора, провокирани от репортажа, само за три месеца ремонтираха изцяло за собствена сметка двете къщи.

Цялата история започва на 7 февруари. Четвърта къща в селото изгаря след пожар. Един от пострадалите домове е на дядо Цеко, който екип на NOVA завари  да плаче от безсилие. Не можеше да се примири с мисълта, че е изгубил единствения си дом и няма кой да му помогне. Няколко месеца по-късно заварихме домът му в същото положение, а него – още по-отчаян.

Сега ни посреща през същата врата, но тя не е старата, обгоряла до въглен. Усмихва се през сълзи от радост и признава, че след последната ни среща започнал да се надява на помощ.

Ден след репортажа, се намерили хора готови да помогнат с всичко. Три месеца работили. Свалили цялата стара мазилка и обновили стените, боядисали и пода, и стените и таваните. Дядо Цеко гледал и чак не му се вярвало, че това се случва. Приятели и съседи, които идват да видят, са изненадани приятно.

С благодарност винаги ще споменават дарителите въпреки, че те настояли да останат анонимни. Непознато добро обаче няма и тези хора ще разпознават него в стореното. Ще си спомнят как дни наред изкарвали строителните отпадъци за своя сметка, мерили, докарвали материали, за които пак те плащали. Довели и техни работници, които направили къщата отново годна за живеене – с нова електроинсталация, с врати и прозорци, които могат да се затворят, с уюта на топлите и светли цветове на стените и най-вече с неподправената добрина и човечност.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!