Обратно към категорията

Демерджиев: Граничарят е убит от каналджии

Добавено на: 08.11.2022 09:22
   

Снощи около 20.35 часа в района на 242-ра пирамида около село Голям Дервент граничен наряд в състав сержант Петър Бъчваров и служител на Министерството на отбраната се натъкват на срез на оградата. Слизайки от служебното МПС полицаят насочва фенера към въпросния срез, последвал е веднага изстрел от съседната територия на Република Турция, с който служителят на МВР е убит. Това съобщи на брифинг днес в Елхово вътрешният министър Иван Демерджиев.

"Колегата от МО успява да се прикрие зад МПС-то, по него започва стрелба, той отвръща със служебното си оръжие като, по негови думи, от съседната територия са произведени 10-15 изстрела", каза още Демерджиев.

Военнослужещият останал невредим.

Групата, която е произвела изстрели се е оттеглила към вътрешността на Турция.

Осъществен е контакт с турските власти, предприети са действия по установяване на извършителите.

"Искам дебело да подчертая, че ще вземем всички необходими мерки по отношение на сигурността на нашия личен състав. Разпоредил съм във всеки наряд да има дълго оръжие с цел безопасност на служителите", каза Демерджиев. 

"Изключително важно е да се пристъпи към законодателни промени. Не може от хиляди произнесени присъди да има само стотина, които са ефективни. Всичко това води до чувство на безнаказаност у тези хора, които извършват този тип дейност, което е престъпление съгласно чл. 281 от Наказателния кодекс. Незабавно затягане и повишаване суровостта на наказанията…Това ще е един от начините да спасим колегите, които залагат живота си всеки ден и всяка нощ на границата", настоя служебният вътрешен министър.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!