Обратно към категорията

С демонстрации приключва "Отбранителен щит" на Ново село

Добавено на: 29.05.2023 08:10
Снимки: Министество на отбраната
   

С демонстрации на способности на участниците приключва днес тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23“ на учебен полигон „Ново село“. На тях ще присъстват президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев, министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

„Отбранителен щит 23“ е част от многонационалното мащабно учение „Defender Europe 23“ и се провежда от 17 до 29 май в района на УП „Ново село“. По време на учението, в което участват над 400 български военнослужещи, ще бъде развърната многонационална бойна група, която ще включва механизиран батальон, усилен с танков взвод, самоходна артилерийска батарея и формирования за ядрена, химическа и бактериологична защита от българските Сухопътни войски, формирования от Сухопътните войски на САЩ, италианско формирование от многонационалната бойна група на НАТО в България, както и сили и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на българските Военновъздушни сили.

Основната цел на „Отбранителен щит 23“ е да се повиши подготовката на участниците в многонационална среда за провеждане на отбранителни действия.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!