Обратно към категорията

Депутатите обсъждат промени в Закона за българското гражданство

Добавено на: 21.02.2024 07:36
   

Първото четене на промени в Закона за българското гражданство, предложени от Министерския съвет, ще обсъди парламентът според проектопрограмата за работа на Народното събрание, публикувана на интернет страницата му. Те предвиждат допълване на условията за придобиване на българско гражданство от лица с български произход, както и от лица с родител, придобил българско гражданство, като владеенето на български език се въвежда като задължително условие.

В пленарната зала ще бъдат разгледани на второ четене изменения в Закона за Министерството на вътрешните работи, както и на първо гласуване -  промени в Закона за ограничаване изменението на климата.

Проектопрограмата предвижда и първото четене на промени в Закона за гражданското въздухоплаване, както и второто четене на Законопроект за ратифициране на Спогодбата за социална сигурност между Република България и Република Албания, подписана на 15 март 2023 г. в Тирана и на 30 март 2023 г. в София.

Очаква се депутатите да разгледат на второ гласуване изменения в Закона за насърчаване на инвестициите, както и ратификации на международни документи.

Първото гласуване на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за здравето, също е залегнало в проектопрограмата.

В петък е предвиден редовният парламентарен контрол.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!