Обратно към категорията

Седмица за внасяне на всички проектозакони по Плана за възтановяване

Добавено на: 26.10.2022 15:08
   

Парламентът задължи Министерския съвет в срок от седем дни да внесе в Народното събрание законопроектите, необходими за изпълнение на междинните етапни цели по Националния план за възстановяване и устойчивост, във връзка с подаване към Европейската комисия на искане за второ плащане към 31 декември т.г. 

Решението, предложено от ГЕРБ-СДС, беше прието със 173 гласа "за", 27 "против" и 17 "въздържал се". Дебатите по него продължиха повече от два часа.

С решението се задължава и зам. министър-председателят по управление на европейските средства да внесе в двуседмичен срок обхватен анализ на риска по Националния план за възстановяване и устойчивост при прогнози данни към 31 декември т.г.

В мотивите за решението се посочва, че приемането на предвидените 19 законодателни изменения за получаването на второто плащане е само част от всички реформи и мерки, които следва да приеме парламентът. Отбелязва се още, че след второто плащане има още седем такива срещу 258 амбициозни цели, свързани с провеждането на реформи и изпълнение на инфраструктурни проекти. Необходимо е спешно стартиране на всички покани за финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост, за да се компенсира едногодишното закъснение и опасността от загуба на средства, пише още в мотивите.

След гласуването на решението, свързано с Плана за възстановяване, депутатите удължиха заседанието си до избирането на постоянни комисии на Народното събрание. В дневния ред са включени 23 проекта на решения за избиране на постоянни комисии в парламента.   

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!