Обратно към категорията

Депутатите ще изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов за газовите доставки

Добавено на: 17.11.2022 07:09
   

Депутатите ще изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов относно доставките на газ в България от 27 април 2022 г. досега. Това е точка първа за четвъртък според програмата за работа на Народното събрание. 

Изслушването е по предложение на Десислава Атанасова и Делян Добрев и е продължение на изслушването, започнало миналата седмица. По време на парламентарния контрол тогава Росен Христов каза, че до края на 2023 г. трябва да е готов терминалът за втечнен газ до Александруполис.

Освен изслушването, депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за социално подпомагане. С обвързването на системата за социално подпомагане с линията на бедност ще се изпълнят препоръките на ЕК и условията за активиране на Плана за възстановяване и устойчивост, свързани със схемите за минимален доход. Също така ще се създадат необходимите условия за оптимизиране на системата за социално подпомагане - разширяване на обхвата на подпомаганите лица и семейства и увеличаване на размера на помощите, се посочва в мотивите към законопроекта на Министерския съвет.

На първо четене се очаква да бъдат разгледани и промени в Закона за семейни помощи за деца. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!