Обратно към категорията

Сидеров и Лиляна Павлова вече не са депутати

Добавено на: 30.10.2019 08:48
   

Народното събрание прекрати правомощията на Волен Сидеров като депутат."За" оставката му гласуваха 149 народни представители, "против" - 9 и "въздържали се" - 8, с което тя бе приета.

Оставката на Сидеров е входирана в деловодството на парламента на 24 октомври. Сидеров бе избран от 31-ви Многомандатен избирателен район - Ямбол от листата на "Обединени патриоти". Досега той беше депутат, нечленуващ в парламентарна група, след като бе изключен от групата на патриотите.

Кой ще влезе на мястото на Сидеров, ще стане ясно в следващите дни. Втора в листата на парламентарните избори беше Мария Йорданова Цветкова от ВМРО, която работи в пресцентъра на Министерството на отбраната. Беше кандидат за кмет на столичния район Младост, но отпадна от надпреварата след първия тур.

Народните представители прекратиха и пълномощията като депутат на Лиляна Павлова.


Павлова е номинирана от Министерския съвет за вицепрезидент и член на Управителния комитет на ЕИБ. Оставката й бе приета с гласовете на 136 народни представители, трима бяха против и един се въздържа.

Парламентът удължи срока на Временната анкетна комисия за НАП до 30 ноември,

В мотивите съставът на комисията посочва необходимостта за още време, за да бъдат изслушани представители на различни институции и да се установи наличието на проблеми в ежедневната им дейност, причинена от теча на данни в НАП.

Временната комисия иска да изслуша и ръководството на приходната агенция за мерките, които е предприело.

Народното събрание няма да има пленарни заседания на 31 октомври и 1 ноември, решиха депутатите със 134 гласа "за", 8 "против" и 4 "въздържал се".

В тези дни преди втория тур на местните избори ще се провеждат само заседания на парламентарни комисии, а на народните представители ще се признават транспортни разходи, извършени само по повод участие в тези заседания на комисии.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!