Обратно към категорията

Деца ще закичат с мартеници дървета в Бургас

Добавено на: 02.03.2020 08:38
   

С първомартенска украса на дървета и поставяне на червено-бели арт инсталации около скулптурите в парка ще посрещнат Баба Марта в комплекс "Изгрев". Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Събитието "Децата и мартениците" се провежда да седма поредна година.

Деца от Детска градина (ДГ) "Веселушко", ДГ "Звездица Зорница", ДГ "Здравец", ДГ "Изгрев", ДГ "Ран Босилек", ОУ "Г. Бенковски", ОУ "Св. Кл. Охридски", СУ "Й. Йовков", СУ "Д. Чинтулов", ЧОУ "Д-р М. Монтесори" и школата по изобразително изкуство към Центъра за подкрепа на личностното развитие в к-с Изгрев ще се срещнат с Баба Марта и ще украсят своето дърво със специално изработени червено-бели символи за здраве и надежда. Празникът на открито ще се проведе в парка на к-с "Изгрев" от 10.30 часа на 2 март.

"Децата и мартениците" е кампания, която подкрепя традициите и българския дух. А паркът е мястото, където повече хора ще видят работата на децата-творци и желанието им чрез взаимодействие с природата да съхранят нематериалното ни културно наследство, претворявайки го в изкуство.

Организаторите от народно читалище "Изгрев 1909" Ви канят да се включите в празника и запечатате момента със снимка.

Източник: focus-news.net


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!