Обратно към категорията

Детските градини, яслите и училищата за учениците до 4 клас отварят на 4 януари

Добавено на: 17.12.2020 11:03
   

Нощните заведения, игралните зали и казината ще продължат да бъдат затворени до 31 януари. Ресторантите и спортните зали също ще останат затворени също до 31 януари. Това е окончателното решение, посочи днес на редовния брифинг здравният министър Костадин Ангелов.

Врати ще отворят детските градини, яслите и училищата за учениците от 1 до 4 клас след ваканцията на 4 януари 2021 г.

Забраните за моловете също остават, с изключение на институциите в тях - банките, аптеки и офисите на телекомуникационните компании.

Продължава забраната за събития, конференции и конгреси, като тя ще важи до 31 януари. Също така от 1 януари ще отворят театри, музеи, галерии, кина при 30% капацитет на заетост на местата в тях, съобщи министърът.

В момента заетостта на болничните легла на национално ниво за неусложнени пациенти е 52%, като прави впечатление увеличение в следните области: Шумен (76%), Бургас (70%), Търговище (68%), Варна (67%), Русе (66%), Ямбол, Сливен – по 64%. Това обяви на брифинг за разпространението на коронавируса здравният министър Костадин Ангелов.

Министърът на образованието Красимир Вълчев уточни, че все още не е взето решение дали учениците от 5 до 12 клас ще останат на дистанционно обучение до края на януари.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов заяви, че от понеделник ще бъде отворена платформата, през която бизнесът може да кандидатства за подкрепа по мерките, разработени съвместно с Национална агенция по приходите. След като вече има нотификация от Европейската комисия, веднага след Нова година ще има възможност да стартира и мярката в помощ на т.нар. „големи малки предприятия“ с оборот над 500 000 лева.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!