Обратно към категорията

ДФ "Земеделие" разплати над 100 млн. лв. за необлагодетелстваните райони

Добавено на: 12.04.2024 10:09
   

Държавен фонд "Земеделие" разплати над 100 млн. лв. за необлагодетелстваните райони. Подпомагането, което получиха близо 22 хил. фермери , е за работа в райони, изправени пред природни или други специфични ограничения и е част от Стратегическия план за развитие на земеделието в периода до 2027 г.

Съгласно нормативните документи направленията, които се прилагат за плащания в необлагодетелствани райони в тази кампания, са три. По първото се подпомагат стопанства в планинските райони, в това направление изплатените пари са над 82 млн лв , получени от 18 хил земеделци. Изчисленията на финансовата помощ за всеки отделен кандидат се извършват въз основа на средния размер на нивата на плащане към съответните декларирани площи, като за частта до 30 ха подпомагането е 152 евро на хектар , а над 100 ха – 38 евро на хектар.

Второто направление включва плащания за райони, които не са планински, но пак имат съществени природни ограничения. Тук малко над 5 хил фермери получават 16 млн лв., като за частта до 30 ха парите са 79 евро на хектар, а над 100 ха – по 20 евро.

По третото направление се субсидират райони със специфични ограничения, по него помощ от милион и половина са получили 707 кандидати.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!