Обратно към категорията

Диана Ковачева е новият обществен защитник

Добавено на: 05.09.2019 12:41
   

Диана Ковачева положи клетва като обществен защитник след подадената оставка на Мая Манолова, която се кандидатира за кмет на София. Ковачева ще изпълнява длъжността до избора на нов омбудсман. Това става съгласно закона, който предвижда след предсрочно прекратени правомощия на омбудсмана неговият заместник да поеме поста. 

Пред депутатите тя заяви, че дневният ред на институцията, както и досега, ще се определя от хората и от техните проблеми: 

"Аз се ангажирам омбудсманът да е там, където са проблемите на гражданите, там, където има нарушени права и с всичките си сили да отстоявам принципа и член първи от Общата декларация за правата на човека, че всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права".

Ковачева беше министър на правосъдието в първото правителство на Бойко Борисов от ноември 2011 година до март 2013-а. Министър-председателят я номинира за поста на мястото на избраната за вицепрезидент Маргарита Попова. 

През януари 2016 година, Ковачева беше избрана за заместник-омбудсман.

Тя е родена на 16 юли 1975 г. в София. Завършила е право в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Доцент е по международно право и международни отношения.

Източник: БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!