Обратно към категорията

Днес е крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес и с подвижна кутия

Добавено на: 14.10.2023 10:03
   

Днес е крайният срок, в който избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък за местния вот на 29 октомври по настоящ адрес. Това се посочва в хронограмата на Централната избирателна комисия за изборите. 

Искането се прави писмено до кмета на общината, района, кметството или до кметския наместник. То съдържа единния граждански номер на избирателя, вида и номера на документа му за самоличност и подпис. 

Гражданите могат да подадат и електронно заявление за гласуване по настоящ адрес, ако регистрацията на настоящия адрес в съответното населено място е извършена най-малко шест месеца преди изборния ден - 28 април т.г. и населеното място от регистрацията им по постоянен адрес към същата дата е различно, чрез интернет страницата на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството - https://regna.grao.bg/.

Избиратели с трайни увреждания, които не могат да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да заявят желанието си също до днес, 14 октомври. Това става в писмена форма чрез заявление по образец или чрез електронно заявление през интернет страницата на общините по постоянния или настоящия им адрес, в случаите, когато своевременно е направено искане за гласуване по настоящ адрес.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!