Обратно към категорията

Днес е международният ден на хората с редки болести

Добавено на: 29.02.2020 10:56
   

Национален алианс на хора с редки болести и Асоциация НАЕ отбелязват Международния ден на хората с редки болести на 29 февруари в Митрополитския храм „Света Марина” от 10.00 часа, за отслужване на молебен в подкрепа на хората засегнати с редки диагнози.

„Ние сме 300 милиона” е мотото, под което тази година ще бъде отбелязан Международният ден на хората с редки болести.

За Световен ден на редките болести всяка година се определя последният ден от месец февруари. Главната цел на инициативата е да се повиши осведомеността сред широката публика относно редките болести и тяхното влияние върху пациентите и техните семейства.

Кампанията е създадена от EURORDIS и нейния Съвет на националните сдружения през 2008 г. и постепенно се превръща в световен феномен. Всяка година стотици градове вземат участие в тази мащабна инициатива. Национален алианс на хората с редки болести организира серия от събития в цялата страна.

В Пловдив „Национален алианс на хора с редки болести” и „Асоциация НАЕ”, с подкрепата на Негово Високопреосвещенство митрополит Николай, Община Пловдив, Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, представители на пациентски организации, членове на техните семейства и приятели, ще отбележат събитието с молебен за хората с редки болести в храм „Света Марина” днес от 10.00 часа.

След молебена, в знак на солидарност към милионите болни по света, присъстващите ще се включат в масовото вдигане на ръце, което се осъществява по едно и също време в цяла Европа, а в небето ще бъдат пуснати разноцветни балони, символизиращи хилядите видове редки болести. Катедрата по Микробиология и имунология на МУ-Пловдив и лабораторията по клинична имунология на УМБАЛ “Св. Георги” - гр. Пловдив, ще се включи е събитията като през целия месец ще провежда информационна кампания сред студентите.

Изторник: dariknews.bg


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!