Обратно към категорията

До две седмици пускат Северния обход на Бургас, за да поеме трафика от АМ "Тракия"

Добавено на: 31.03.2023 14:35
   

До две седмици Северният обход на Бургас, който ще поеме трафика, идващ от автомагистрала "Тракия" и продължаващ към Поморие, Несебър и Слънчев бряг, ще бъде пуснат в експлоатация. А до дни спортната зала "Арена Бургас" може да получи Акт 16. Това заяви след проверка на строителните работи служебният министърът на регионалното развитие Иван Шишков.

По думите му, ако метеорологичната прогноза позволи, движението ще бъде пуснато по Великден. 

Очаква се до празника Северният обход на Бургас вече да има и Акт 16, като дотогава движението ще бъде междинно заради забавяне на осветлението. "Ако Акт 16 не бъде взет до две седмици, със сигурност ще има такъв до началото на летния сезон", увери министър Шишков. 

Следващата седмица се очаква да започне и ремонтът на компрометирания язовир "Ясна поляна". За него Министерският съвет отпусна сумата от 23 млн. лв. Шишков увери, че по време на летния туристически сезон няма опасност населените места на юг от Бургас, които се захранват с питейна вода оттам, да минат на воден режим.

Спортната зала "Арена Бургас" пък може да получи Акт 16 до дни, но това е месец след срока, поставен при последната инспекция на съоръжението в края на миналата година. Надяваме се в края на април да имаме всички документи, даващи право на експлоатация, каза още Шишков. Той направи нова инспекция на спортния обект, заедно с представители на местната власт. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!