Обратно към категорията

В Добрич започнаха Дните „Вечният път на България“, посветени на националния ни празник 3 март

Добавено на: 17.02.2020 08:24
   

В Добрич започнаха Дните „Вечният път на България“, организирани от Община град Добрич и посветени на националния ни празник 3 март. В Регионална библиотека „Дора Габе“ по заявка в Интерактивната зала може да се проведе образователен урок с презентация - „Дяконът“, по повод 147 години от гибелта на Васил Левски.

В отделни обекти на Регионален исторически музей – Добрич са организирани образователни програми – „Бабомартенска работилничка“ в Етнографската къща и творчески работилници с тема „Човекът в историята“ в Дом – паметник „Йордан Йовков“. Днес от 13.30 ч. до 14.30 ч. и утре - 18 февруари, от 10.00 ч. до 11.00 ч. в Зала 3 на Младежкия център са организирани беседи за Васил Левски. От днес до 28 февруари в Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ в сектор „Заемане за дома“ посетителите могат да разгледат изложба на библиотечни документи „147 години от гибелта на Васил Левски”.

Утре - 18 февруари, от 11.00 ч. пред паметника на Васил Левски ще се състоят панихида и общоградско поклонение по повод 147 години от гибелта на Апостола на българската свобода – Васил Левски. Организатори са Община град Добрич и Общобългарски комитет „Васил Левски“ в добруджанския град. Отново утре от 15.30 ч. в Регионална библиотека „Дора Габе“, в Интерактивната зала ще бъде представено дигиталното издание на тефтерчето на Васил Левски.

От 19 до 26 февруари отново в Регионална библиотека „Дора Габе“, в сектор „Работа с деца“ ще бъде подредена витрина с библиотечни документи „Дяконът”. На 21 февруари в 17.00 ч. в Дом-паметник „Йордан Йовков“ ще бъде открита изложба „Град Добрич в старите картички“. Организатор е Регионален исторически музей – Добрич.

На 22 февруари в 9.30 ч. в Концертна зала „Добрич“, Огледална зала „Нели Божкова“ и в Младежкия център ще започне IV-то издание на Областния конкурс рецитал „За да я има България“.
Жулиета НИКОЛОВА

Източник: focus-news.net


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!