Обратно към категорията

В Добруджа празнуват 80-тата годишнина от възвръщането си в пределите на България

Добавено на: 21.09.2020 08:14
Снимки: Регионален исторически музей – Добрич
   

Жителите на Тутракан отбелязват днес празника на своя град. Ще бъде открита паметна плоча за осемдесетата годишнина от връщането на Южна Добруджа от Румъния на България след Крайовския договор от 1940 г. Двайсет и първи септември е обявен за празник на Тутракан с решение на Общинския съвет от 1993 година.

Днес по повод празника на Тутракан там ще е президентът Румен Радев. В 20.30 часа той ще приеме почетния строй на представителната част на военноморските сили, след което ще наблюдава тържествената заря-проверка.

И в Балчик с тържествена церемония ще бъде издигнат националният флаг по повод 80-годишнината от възвръщането на града в пределите на България. Ще бъдат положени венци и цветя на паметника на героите, паднали за Отечеството. В Историческия музей ще бъде открита документална изложба и ще бъде представен фотоалбум с кадри, запечатали в паметния ден влизането на българските войски в Балчик.

А в Добрич беше открита изложбата „Граници и съдби. Добруджа 1940 г.“ ще бъде открита на 18 септември, от 17.00 часа, в музея в градски парк „Св. Георги“. Тя е дело на отделите „Етнография“ и „Нова и най-нова история“ на Регионален исторически музей – Добрич.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!