Обратно към категорията

Договориха ускоряване на обработката на ТИР-ове на българо-турската граница

Добавено на: 27.09.2019 08:38
   

Да се предприемат мерки както от българска, така и от турска страна за максимално увеличаване на пропускателната възможност на граничните пунктове "Капитан Андреево-Капъкуле" и "Лесово-Хамзабейли", без да се отстъпва от нивото на граничен и митнически контрол - за това се договориха вчера на среща на турския пункт "Капъкуле" българските и турските гранични и митнически власти, съобщиха от Агенцията "Митници".

Срещата е била заради интензивния трафик и струпването на товарни автомобили през последната седмица. От Агенция „Митници“ заявяват, че граничните и митническите власти на двете държави са обсъдили в детайли обективните обстоятелства и спецификите, които водят до образуването на колони от камиони пред пунктовете. Набелязани са спешни мерки, и от двете страни е бил поет ангажимент обработката да се извършва бързо.

И тази сутрин обаче по информация на Гранична полиция на Лесово и Капитан Андреево се извършва бавна обработка на преминаващите от страна на турските гранични власти, а трафикът е изключително интензивен за товарни автомобили на изход от България. Продължават ремонтните дейности на съпределните гранични пунктове.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!