Обратно към категорията

Доказваме целта на пътуването си и във влаковете

Добавено на: 23.03.2020 08:43
   

Времето днес оказа лоша услуга и на влаковете. Заради замръзнали стрелки на железния път, нощният влак по направление Бургас-София, престоява в гара Искър. Влакът ще продължи своето движение след отстраняване на повредата.

Заради повреда на локомотив пък бързият влак от София – Бургас, който потегли тази сутрин в 6.30, престоя на гара Казичене близо час. Повредата вече е отстранена, но влакът се движи със закъснение от 86 минути.

Заради замръзнали стрелки по железопътните линии, закъснение има и на влака от София към Антон. Повредил се е и локомотивът на влакът от Мездра към Лом, както и на влака от Дупница към София.

Поради липса на подвижни състави са отменени влаковете от Лом към Брусарци и от Враца към Мездра.

Иначе няма промяна на разписанието. Единствената промяна в движението на влакове на този етап е свързана с ограничението на достъпа до град Банско, като всички влакове, които пътуват по маршрута Септември-Добринище-Септември, не спират на гара Банско, а два крайградски пътнически влака по маршрута Разлог-Добринище-Разлог няма да се движат до обявяване на края на карантината.

Но клиентите на БДЖ, на които се налага да пътуват с влак, също ще трябва да докажат целта на своето пътуване, като контрола на достъпа на пътуващите се организира от служителите на реда. Тази мярка се изпълнява във връзка с новите указания в заповед на министъра на здравеопазването за предпазване от разпространението на коронавирус.

БДЖ информира своите клиенти да закупуват билети само при неотложност на своето пътуване с доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ или постоянен адрес или дом. Националният железопътен превозвач не носи отговорност за клиентите, които не могат да докажат необходимостта на пътуването си.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!